miércoles, 12 de noviembre de 2008

Reunió 6 – Detectant històries (4 de Novembre)

Assistents: Sonia, Toni, Roger, Lila, Gabriel, Manel

Lila va recordar el concepte de l’associació cultural que aviat mostrarà nous vocals i estatuts. La intenció és actuar de manera directe, com a meridià, participar de forma efectiva a les xarxes.

S’ha parlat sobre el creixement de les xarxes, sobretot el Facebook, destacant per exemple l’augment a partir de la necessitat de trobar treball que afecta a una part important de la societat. (cada cop més)

Relacionat amb el treball dins les xarxes socials existeix la presència activa dins d’un partit polític, Toni ha explicat les seves experiències de conflictes interns dins aquestes organitzacions. Tan Toni com Manel han explicat les seves experiències en el mon del treball en l’actualitat, per exemple explicant el cas de les candidatures espontànies a partir d’una carta directe enviada al responsable concret d’una àrea en una empresa en particular.

Una conversa interessant ha sorgit parlant de la conferència al voltant del llibre ‘Storytelling’ de Christian Salmon que tracta sobre les històries que envolten la nostra vida en molts àmbits: religions, mitjans de comunicació, educació, política... Un dels temes relacionats va ser el de la consciència, moral dels creadors d’històries (estudiants de periodisme per exemple) que en moltes ocasions ho poden justifica dient que les persones necessiten rebre aquestes històries.

Toni “La vida és una il·lusió”

S’ha parlat de la burocràcia i l’excès d’aquesta que hi ha en la nostra societat de l’hiperregulació. També respecte a la diferència entre autoritat i poder, el primer es guanya i el segon és relatiu.

L’associació ha de moure’s enmig del context comentat dins la reunió i guanyar autoritat a partir de ser efectiu dins les xarxes.

0 comentarios: