sábado, 15 de noviembre de 2008

Neo-optimistes a Barcelona

‘Ningú pensava fa 40 anys que un negre pogués arribar tan aviat a ser President dels Estats Units’. He pogut escoltar aquesta frase cliché ja diverses vegades en les últimes setmanes, l’utilitzen els neo-optimistes: la discriminació racial encara no està abolida als Estats Units (1), es important tant que veiem els elements que s’han millorat com els que necessiten un avenç de la societat.

La frase va ser pronunciada per l’actor i guionista Eduard Biosca el dilluns 3 de Novembre de 2008 durant la concentració del col·lectiu d’Optimistes (el color taronja els identifica) a la Plaça de la Virreina de Barcelona, Biosca vol realitzar una concentració cada mes i mig. El grup humorístic Poca Conya té la web www.optimismoglobal.com per anar continuant els actes humorístics de carrer per a lluitar contra el pessimisme. (Grup 'Optimistes en acció' al Facebook )

Idees que van ser expressades: “Els pessimistes són optimistes mal informats” “Que es ressaltin les noticies negatives és que anem bé” “Ser Pessimista no porta enlloc” “El món és un got que es va omplint.”

Per una altra banda, l’arquitecte i dissenyador William Mc Donough també va dir la mateixa frase durant la entrevista per el Telenotícies de TV3 del 15 de Novembre. L’arquitecte (creador de tres edificis ecointel·ligents al 22@) aposta per una nova Revolució Industrial que serà produïda quan les construccions sostenibles tinguin una importància clau en el món i puguin ser aplicades a gran escala. (http://www.mcdonough.com/ )

És important ressaltar aquests punts de vista ja que ofereixen solucions a un estat d’ànim baix de la població i a una falta de sostenibilitat a les ciutats. Realment una Barcelona realment optimista i realment sostenible tindria una altra cara, en aquest cas potser no sortirien col·lectius en contra de com s’està construint la ciutat (2). Són necessaris col·lectius socials que ajudin a tirar endavant una ciutat tal i com la volen els ciutadans.

1- Article ‘Obama no és negre’ del setmanari El Triangle (10 de Novembre de 2008)
2- http://www.adn.es/local/barcelona/20080910/NWS-0323-Barcelona-odian.html

0 comentarios: