jueves, 24 de julio de 2008

Reunió 2on dia – Paradigmes Futurs (1 de Juliol de 2008)

Assistents: Helena, Lila, Roger, Gabriel

Referències a temes tractats:

David de Ugarte ‘El poder de las redes’ (Pròleg d’Irrutia) – Altres persones que estan treballant respecte les xarxes socials. http://www.deugarte.com/manual-ilustrado-para-ciberactivistas

Alfons Cornellà: Emprendedores.TV / Infonomia – Gabriel va estar convidat en un acte organitzat per ell.

Bloc de l’Alcalde de Barcelona (Jordi Hereu): Mètodes de democràcia participativa aplicades per l’Ajuntament de la ciutat, ciutadans que actuen com a mediadors.

Un assistent afroamericà ha comentat la Pel·lícula ‘La Antena’ – Alegoria d’un futur en què els éssers humans han perdut el do de la parla i viuen al so d’un magnat de la televisió.

S’han establert les bases sobre les quals es vol crear l’associació de Conexus Barcelona al voltant de les Xarxes socials.

S’ha parlat a nivell històric del paradigma anterior més paternalista en comparació amb l’actual que exigeix la iniciativa personal per ser valuós en un sentit, el de l’empresa.

Helena ha comentat el llibre ‘Impacto social de las nuevas tecnologias’ al mateix temps que s’ha parlat de la web2.0 i web3.0.

Ha estat un dia per parlar de nous paradigmes, paradigmes que poden arribar com un de protagonitzat per un govern d’experts diferent al de l’època de Franco. S’han introduït temes com els grups de pressió amb els nodes de poder, la busqueda de l’amor i el treball en les xarxes socials, eliminació de la classe mitjana...

Possible poder de les multinacionals (van ascendir a partir de la segona s.XIX, moment en què l’Estat deixava de ser l’únic protagonista). Lila està d’acord que tenen molt poder però mostra un contrapunt dient que potser ara hi ha més control; ja no podria passar el cas de l’ex-president Allende que va caure per culpa d’una multinacional.

La conversa final va ser molt útil per compartir opinions i visions sobre els paradigmes al llarg del temps.

0 comentarios: